неделя, 13 март 2016 г.

Диво Пиво Трети март – официално първата патриотична крафт бира



Здравейте, както всички знаете преди малко повече от седмица отпразнувахме 138 години от освобождението на България от турско робство.  Един от най светлите празници в страната мина и замина, като за нас остана споменът от велики времена, които не се връзват с днешната реалност. Не смятам да ви доведа до състояние на депресия, за това ще  обърна внимание на първата официална патриотична крафт бира в страната. От Диво пуснаха лимитирана бира в чест на българските патриоти. Надявам се това да стане традиция и всеки 3-ти март да ни изненадват с нова бира. 

Ето и повече за самото пиво. Цветът е мътен и с цвят на опушен кехлибар. Пяната бе нетрайна и на тънък слой. Мирисът подчертан, плътен и определено в него надделяваше лайката. Вкусът в началото е плътен и силен, усещат се лайка и хмел.  В средата и края на глътката бирата става по лека, усещането за лайка отслабва значително, а  в самият край се появява един специфичен странен вкус, който вероятно се дължи на индришето. Шипка не усетих.

Според скромното ми мнение бирата е станала пивка и интересна. Вероятно повечето хора ще очакват по-силна бира зад името Трети март, но в крайна сметка целта на бирата не е да ви напие вместо ракия, а да утоли жаждата, и да ви създаде едно леко настроение – това е личното ми разбиране. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар