събота, 21 юли 2012 г.

Ciucaş Braşov – една не лоша трансилванска бира


Моят трип в Румъния включваше посещение на Синая, Брашов и Букурещ, така де най-посещаваният трип заради граф Владислав Цепеш – Дракула. Чудех се какво може да пие един турист при северните съседи когато пътува, за това и трипа беше две в едно, хем екскурзия сопознавателна цел, хем екскурзия с привкус на хмел и още нещо. Тази бира я намерих само на едно място, макар че ме убедиха, че е известна за района на Трансилвания. Мястото е Цитаделата Рашов, която е българско укрепление от 14-15 век и единственното подобно съоражение запазено от тогава до сега, имало е още 6 подобни в този район, но тази е останала единсвенно. Другата във Брашов е изкуственно пресъзданеа ограда, зад която има хотели ресторант. 

Пивото има приятен силен мирис на хмел. Немога да кажа дали парви добра пяна, разлях малко на пътеката за да видя цвета, но за пяна немога да кажа добра или не. На вкус е горчива, при това малко в повече. В края бирата става леко кисела с хубав хмелен привкус, който заличава горчивината от началото на глъдката.

Мисля, че за цената от 3 леи, бирата е доста сносна и приятна. Само да вметна повечето бира в Румъния струва от 2 – 5 леи, което е като в България.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар