понеделник, 23 юли 2012 г.

Holsten Hefewaisen – незнаех че има такава


Докато се разхождах из старата част на Брашов се чудех каква ли бира ще намеря. Отговорът беше всякаква, защото намерих над 20 бири, а нямах пари за всички. Бекс Битерлимон и две румънски 2 литрови бомби останаха не купени, което означава, че ще се върна да си ги купя. Старата част на града е уникална, в типичен саксонски стил с много прави и малки улици, големи катедрали, красиви сгради и чисто, наистина чисто. Цяла Румъния е чиста, не като при нас кочина, за което завиждам на съседите, манталитета им е дург и дори туристите не смеят да цапат, в БГ не е така, което е направо жалко. 

Минавайки по една супер улица – нещо като Пиротска, но с много красиви и притни заведения, в различен стил обзавегдане и музика, попаднах на един рок бар. Привлече ме с табелата за Holsten Hefewaisen и веднага се спрях. Помолих за една бира за вкъщи и сервитьорката уж каза ок, а се върна с 0,5 л халба и обясни че има само наливна. Нямаше как спрях за 20 мин. И се насладих истински на бирата. 

Бирата има тъмен потокалов мътен цвят и трайна на дтънък слой пяна. Мирисът е плодов, но немога да определя какви плодове се усещат. Пивото има приятен кисел и стипцав вкус в края на глъдката.

За 5 леи бирата е повече  от приемлива.


Наздраве и до следващия път.




http://www.holsten-pilsener.de/#biere

Няма коментари:

Публикуване на коментар