неделя, 4 декември 2011 г.

Балтика 3 – Класическата руска тройка



Предполагам повечето от вас веднага се замислиха каква ще да е тази руска тройка, но надявам се поне малка част от вас знаят, че говоря за конски впряг с шейна.Защо се замислих за това ли, ами вижте навън вече е зима, класическият руски герой лющи водка по цялa нощ, но през деня, може би защото е на работа, пие Балтика. Това е една от най-известните по света руски бири, макар и да е на една от най-младите пивоварни в Русия (фабриката е създадена през 1990 г.). Времето, митовете за руските герой и моята фантазия така здраво се оплетоха с тази бира, че от наименованието на бирата Балтика 3 Класик веднага се сетих за “руска тройка”.

Но нека не ви изморявам с моите празни приказки. Това е една не лоша бира, която имах шанса да пия от два източника. Първият бе мой колега, който ме уреди с бира в кен от Молдова. Вторият източник (Балтика в бутилка) се оказа приятелката ми, която на път за мой много любим град,се отби в Берьозка и откри, че имат ново зареждане. Пих двете бири в порядък на един месец и да ви кажа определено има разлика в качествата на бирата, отново и за пореден път бутилката надделя над кена.

При бирата от бутилка мирисът бе киселеещ и леко изветрял, докато при кена, мирисът бе силен и спиртен. Цветът и на двете бе еднакво светло златист, но за разлика от бутилката, бирата от кен направи по-трайна пяна. Що се отнася до вкуса, то при бирата от бутилка той в началното е силен и леко горчив, но в последствие става доста сладък и тежък с приятен дълъг после вкус. За разлика от бутилката, бирата от кена имаше леко металически привкус, което просто разваля усещането.

И така сега като пия това приятно пиво, защото според мен бирата е добра, отново се сещам за трите коня, шейната и безкрайната Тайга.




От мен наздраве и до следващия път.

2 коментара:

  1. На теб бира не ти се пие, повече писането те влече!

    ОтговорИзтриване
  2. Ахаха бирата ме влече много повече от писането. Пробвам всичко докоето се добера. Някой бири са гадни, други са супер. Не е задължително обаче, това което аз харесам, да се хареса на някой друг.

    ОтговорИзтриване