понеделник, 17 февруари 2014 г.

Blue Moon – внос от Каменица !?!


Както вече една част от вас знаят, с изненада открих, че в кварталното Фантастико има две нови предложения. От Каменица са направили предполагам епизодичен, а може и да стане постоянен внос на една английска и една канадска бира.  За скромните 5 лева без малко, човек си купува нещо интересно и ново, а дали се струва ще прецените вие. За да бъде бирата съвсем интернационална, нейният създател е американец от Денвър, който  е завършил Института по Пивоварство в Брюксел и по  същество бирата е типичен представител на белите белгийски бири.

Blue Moon има трайна пяна на тънък и плътен бял слой. Цветът е наситен, мътен и цитрусово жълт.  Мирисът е силен и цитрусов. Вкусът в началото е плътен и леко сладък, след това става горчив, цитрусов и завършва с приятна горчивост. Кото цяло обаче финалът е доста слаб. 

Бирата определено е интересна, но по-скоро с одисеята си. Както казах в момента е част от канадският бранд  Miler Coors. За скромните 2,49 се докосваш до бира пропътувала половината свят, но като усещане не бих казал, че си струва.  Не ми хареса лекият финал, а и целият портокалов привкус е доста натрапчив. 


От мен наздраве и до следващия път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар