неделя, 23 февруари 2014 г.

Singha – този път май е тайландска


Преди Коледа в Кауфланд пуснаха тази тайландска бира на цена от 2,99 лева.  Предишният ми спомен от нея е доста спорен, защото тогава попаднах на същата бира, но произведена в Германия. Както сами разбирате, доста неприятно е да отидеш на Тайландски ресторант (Blue Moon – намира се до клуб алкохол на ул. Раковска). Да поръчваш доста скъпи ястия с неприлично малки размери и накрая да пиеш бира произведна в Германия, макар и по лиценз.


В този случай, ако вярваме на етикета, тази бутилка е внос от Тайланд, а вносителя в ЕС е полска фирма. Баркода започва с 8 850999, за това в мен се спотайва надеждата, че този път пия истинската бира.  

Вероятно се чудите дали има голяма разлика във вкуса и въобще струва ли си, за това бързо отговарям. Както и при при германският вариант, така и при тайландския бирата не направи пяна, но цветът е светло златист.  Мирисът е лек и приятен, усеща се хмел, но не в големи дози. Вкусът е доста лек, газиран и малко сладък.  Тайлнадската Singha е доста по-сладка и плътна, германската беше доста по-водниста. 

Реално бирата не е нещо специално, лека и пивка, за техният климатичен пояс  е подходяща, но по нашити шири тази бира няма да жъне успех. Особено ако се съди по българския вкус, на доста по-горчива и кисела бира. 


От мен наздраве и до следващия път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар