събота, 22 февруари 2014 г.

Liefmans Fruitesse – плодов ракзкош



Жена ви не пие бира, детето ви е малко за истинският вкус на пивото, пие ви се нещо различно, ако нямате отговор на някой от тези проблеми, то моят отговор винаги ще бъде Liefmans Fruitesse.  Въпреки че напоследък опитах какви ли не видове бири, от къде ли не, тази 250 мл. бутилка спечели моите овации. 

Макар големите компании да създават лош имидж на плодовите бири, най-вече защото смесват нормалната бира с различни плодове, сиропи и концентрати, то производителите като Liefmans продължават да доказват, че традицията да се правят истински плодови бири няма да умре. 

Въпросната красавица има уникален цвят и мирис. Цветът е наситен, светло червен или по-точно казано, цвят на ягода. Мирисът е богат  - както във вкусът, така и в мирисът, без проблем се усещат ягода, череша, малина, боровинка и бъз. Все пак преобладаващо се усеща черешата. Във вкусът първоначално се усеща приятната сладост на череша,  след което се усещат боровинка и малина, а чак в края се усеща ягода. Бъз като вкус не долових.
Бирата като цяло се консумира с предварително изстудена чаша и лед в нея, но дори и без тях, бирата омагьосва. За разлика от повечето плодови бири, при тази я няма усещането за прекалена сладост.   

Приятно газирано, 4,7 % алкохолно питие, което със сигурност ще допадне на половинките, децата и на лудаци като мен. По-скоро прилича на ликьор, но все пак е бира.




От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар