сряда, 18 юни 2014 г.

Гларус – Варна Мой

Винаги съм обичал Варна. Имам роднини  и приятели там, града е хубав, имат си море, морска градина, делфинариум,  въобще всичко което ти трябва, а сега вече си имат и Гларус. За тези които още не са разбрали, новата българска бира идва от Варна и са я кръстили на еднноименната птица.

Много се радвам за хората там, защото ММ, Черно Море и Варна не са никакви бири, а преварена вода с оцветител, хората заслужаваха хубава бира и я получиха. Искам да благодаря на двамата ентусиасти които направиха тази бира и пожелавам успех на целият екип, те пък  обещаха да пуснат и други бири след време. Специално на данъчните и другите канцеларски плъхове искам да им пожелая да са достатъчно заети, та да спрат да тормозят производителите на домашна бира. 

Гларус като бира може да се похвали с много приятен тъмен кехлибарен златист цвят, който идеално отговаря на стила английски специален светъл ейл. Пяната е на дебел плътен слой. Като наистина добрите бири, отпивайки от стъклена чаша, пяната остава своите отпечатъци на етажи по стените. В началото вкусът е средно силен, горчив и хмелен, след което лично аз усетих леко опушен малц, макар че самите производители твърдят, че не са търсили такъв ефект. Те  разбират малко повече от мен, но пък рецепторите са си мои: ) Финалът е приятен, олекващо горчив и съвсем леко плодов. 

Близо 2 години след Белия Щърк  най-накрая дочакахме и следващата наистина хубава българска бира. Ако ви звуча малко патетичен, то е просто защото се радвам на тази бира. Како казва един мой варненски другар Мишо Шамара „Варна Мой”, така и аз казвам да на Гларус. 


От мен наздраве и до следващия път.



Няма коментари:

Публикуване на коментар