сряда, 9 май 2012 г.

Каменица Фреш Грейпфрут – кой да предположи





Ако някой преди 2 години ми беше казал, че днес ще пия българска бира с грейпфрут, щях да го  обява за луд. Истината обаче е друга, днес Каменица за пореден път излезнаха едни гърди  пред конкуренцията, но за жалост пак с нетрадициона и не много желана от мен бира. Както добре помним, те първи пуснаха бира с лимон миналата година, и сега когато всички предлагат подобна бира, Каменица пуснаха Грейпфрут. На нея налетях супер случaйно пазарувайки във Фантастико. Чух, че след малко ще извадят новата Кемница на щанда. Чрез любопиство към прогрес, се сдобих с тази бира на цена 1,2 лева.

Бирата има  красив оранжев цвят на Грейпфрут. Пяната е нетрайна, на не много дебел слой, което е нормално за този тип бири. На вкус бирата правоначлно е сладка, след което глъдката  става горичива, като накaря завършва във кисел вкус.

Да си призная тази бира ми хареса повече от полската Reeds Citrus и греманската Shofferhofer Greipfrut.  Искам да похваля Каменица за този си опит, защото е вторият им успешен, след приличната тъмна бира. Като минус мога да спомена неприятната пластмасова бутилка.



От мен наздраве и до следващия път.





 


Няма коментари:

Публикуване на коментар