Лятото мина, но
спомените остават. На бирфеста в Горна Баня имах удоволствието да се запозная с
хората от Диво Пиво. Дружно с екипите на Blek Pine и 100beers отпразнувахме тази среща, а аз се оказах най-слабият черен дроб. Понеже не
пиша блога с идея кой колко се е напил и къде, за това ще продължим към бирата.
Когато за първи
път чух за пиво с репички се чудех що за идея по дяволите, каква ще е тая боза.
Бях голям скептик, дори мислех да не я опитвам, но все пак любопитството в мен надделя.
Преди всичко точно то ме води през цялото време, заради него опитвам всичко –
от Мизия до последно Mikeller с вкус на песто.
Това диво пиво
има мътен златист цвят и трайна пяна на дебел слой. Мирисът е наистина особен,
да усетиш репичка в бутилка е доста необичайно. При вкусът се освен стандартните
малц и хмел се усеща една суха стипчивост, която е доста характерна при
опитването на репичка. Като цялото пивото е доста свежо и приятно.
Поздравявам Диво
Пиво за експериментът. Признавам си без бой, промениха мнението ми за бира с
репички на 360 градуса. Последно преди 3
дни препоръчах на приятел да я опита.
От мен наздраве и
до следващия път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар