сряда, 15 август 2012 г.

Britos – тракийско име, берлински пивовари, българско изпълнение


Едва ли остана човек в страната, който да не е гледал посткомунистическата реклама, на забележете „Новата бира на България”. Гласът от рекламата отеква в съзнанието ми с дни наред, като през цялото време се чудя дали не трябва да запретна ръкавите и да изпълня петилетката за четири години. Чудя се защо хорицата от тази фирма не са дали някой лев в повече, за свясна реклама. Дали са 20 млн. Лева за инвестиции, а се стиснали за реклама. Спорде мен това е голяма грешка, на традиционни пазари като този на бирата, за да накараш някой да смени пивото си е необходимо доста силна реклама, а тази определено отказва хората. Дори цената и от 2 лева не я прави толкова привлекателна спрямо другите бири. 

Но стига съм говорил за лошата реклама, нека спомена и нещо за самата бира, защото тя е важна в крайна сметка. Britos има красив тъмно златист цвят и трайна бяла пяна. Мирисът е кисел и с един доста неприятен лек дъх, който немога да определя. На вкус бирата обаче разочарова, доста кисела и водниста, като единствено положителното е хмеленият завършек.

Да си кажа берлинските пивовари не се се справили, незнам какво са искали да сътворят като бира, но бирата не е кой знае колко приятно. 

От мен наздраве и до следващия път.

PS: към днешна дата 2021 г. бирата е в пъти по-добра. киселост няма, има горчивина, не много-силна, приятно мека. Често си я купувам, когато вземам масовка, като редувам с Бругаско.

Няма коментари:

Публикуване на коментар