неделя, 5 август 2012 г.

Tsingtao – китайска бира с румънско участие


Честит международен ден на бирата.  Незнам колко от вас са разбрали, но на 5 август се празнува точно този значим празник. Дълго се чудех коя бира да ви кажа не се сетих за по- подходящо питие от тази китайска световно извесна бира.  Близо две години съм питал по китайси ресторанти и магазини дали нямат китайска бира и винаги отговорът беше не. По време на разходката си в Брашов съзрях един доста голям китайски ресторант и си казах защо да не опитам. Влязох и на въпроса имате ли китайска бира, келнера ме погледна с почуда и каза да. Така най-накрая за втори път щях да опитам китайска бира – преди това бях пил Reeb.

Две седмици след като се прибрах от Румъния в Карфур вече бяхя пуснали Tsingtao и в Карфур, но този път бирана беше в традиционата зелена бутилка с червен етикет. Тази от Брашов се отличаваше с доста по нетрадиционна бутилка. 

Бирата има много светло златист цвят. Пивото не прави пяна. На мирис пивото е кисело и приятно.  На вкус е лека, кисела и горчива. В началото глъдката е леко остра и горчиво, а в последствие става кисела и пивка. 

Да ви кажа бирата не е лоша и е доста по-напред от китайската автомобилна индустрия, която все още страда от липсата на собственна идентичност..



От мен наздраве  до следващия път

Няма коментари:

Публикуване на коментар