четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Малко в аванс – ето още няколко имена



Далеч съм от идеята, че знам кой ще участва в Деня на домашната бира, поради няколко причини. Първо не съм от организаторите, второ когато бях на срещата на АДПБ се бяха събрали малко над половината членове. Част тях заявиха, че няма да участват и това допълнително затруднява възможността да ви ги представя всеки по отделно с дадена бира. В този материал ще спомена само няколко от домашните пивовари които ако присъстват, то задължително опитайте от бирите им. 

Първият човек който ще спомена е Хирсто Чочев.  На срещата той донесе един пушен портер. За съжаление но го снимах, но бирата беше страхотна. Имаше трайна, гъста и кремава пяна с кафяв цвят.  Мирисът е силен, приятно опушен и препечен. Вкусът бе плътен, горчив и с много приятна трайна пушена нотка. Определено бирата беше много добра. 

Вторият човек, който ще спомена е Виктор Върбанов. Във велико Търново той беше домакин на срещата и съответно се постара са един кег Vieana Lager. Както може да видите на снимката бирата имаше страхотен тъмно кехлибарен цвят – дори бих казал леко бакърен. Пяната бе трайна и гъста на средно дебел слой. Мирисът бе плътен и малцов. На вкус имаше леки цитруси и може би малко по-силна горчивина. На финалът бе малко кисела. 

Третият човек е Миро. С него така и не се запознах като хората, но той извади един английски ейл. Бирата беше отлежала 7 месеца. Резултатът беше страхотен. Силен и плътен мирис, в който преобладаваха цитрусови и сладки нотки. Тялото беше плътно, с приятно силна горчивина и сладникави плодови нотки.  Цветът беше тъмно златист към бронзов, плътен, но все пак прозрачен. 

Не ми се иска някой от присъстващите там да се сърди, но не запомних част от тях като имена, а поради липсата на снимки и записи, вече по забравих кой какво беше направил.  Все пак хубавото е, че на 8.2.2015 г. ще има достатъчно хубави бири които да опитате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар