петък, 27 февруари 2015 г.

Blek Pine Black IPA – бирена идилия



Кой, какво знае за Горна Баня? Не не сте на изпит по История или География, просто ми е интересно с какво свързвате този квартал – бившо село. До преди година знаех, че там има минерална вода, един италиански лицей и разбира се биреният герой  Л. Фотев. Чудех се как вирее там този човек. Чудех се как издържа без бира, при положение, че там надали имаш  избор. Като всеки герой , така и той си имаше тайна – в неговият случай двама ентусиаста Митко и Боби. 

 Момчетата известни повече като Blek Pine се оказаха скрити таланти в биреното варене, и господин Фотев си е имал уникални бири буквално на една ръка разстояние. Най-хубавото в моята история е, че в Денят на домашната бира (8 февруари в Kanaal и с помоща на Асоциацията на Домашните Пивовари в България - АДПБ ) всички присъстващи имаха възможност да опитат техните творения, а надяваме се скоро ще може да ги опитваме и всеки ден. 

Ето и моето виждане за Blek Pine Black IPA. Бирата има плътен тъмно-карамелен цвят. Пяната е трайна, на тънък кафяво-карамелен цвят.  Мирисът е силен, сладък и плодов, с леки препечени нотки. Тялото има средна плътност с преобладаващи  горчиви и препечени нотки, в края на средата и финалът се усещат плодови и сладки нотки. Както Ники Дочев  спомена наскоро, бирата остава едно приятно горчиво и лигаво „петно” на небцето. 

Бирата е наистина много добра. Не само че съчетава различни вкусове, но и отзивите които получих от страшно много хора го доказаха. Повярвайте ми 10 от 10 човека я харесват и питаха за още. 

От мен наздраве и до следващия път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар