сряда, 25 февруари 2015 г.

Maximus Brutus – име по–силно от бирата



В началото на седмицата ви представях малко български крафт бири, толкова се бях нахъсал да опитам всичко в Kanaal, а в крайна сметка дори не присъствах. Явно това беше кофти шега на мой гръб, но реално нямах шанс да присъствам, колко съжалявам идея нямате. 

За да не бъда толкова негативен, днес в три кратки материала ще ви представя трите холандски бири, които така да се каже са „нов внос” от страна на Пивотека. Миналата седмица в бар UP поканих няколко приятели на по бира, защото отдаван не бяхме излизали, а какво по-хубаво от бира с приятели – не това не е реклама на Каменица, моля нямам нищо общо с тези хора. 

Първата бира която опитах през вечерта бе Maximus Brutus. Бирата има тъмно-кехлибарен цвят . Пяната е много гъста и трайна, на доста дебел слой, като оставяше следи на нивото на всяка следваща глътка. Мирисът не силен, усеща се лек хмел. Пяната е приятно горчива. В началото бирата е малко лека, но в средата и край става доста по-плътна. От към горчивина е ОК. Повява се в средата, не е прекалено силна. Определено се усеща влиянието на хмелът Цитра и характерните за него нотки. 

От трите бири на този производител, тази ни се хареса най-много, имам предвид на всичките 7 човека които бяхме там.  Единствената ми забележка е, че за 6% алкохол по ABV, от Maximus са доста далеч от представата за бира с това име. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар