понеделник, 20 април 2015 г.

BrewDog Jack Hammer – страхотна IPA



От много време искам да пиша за тази бира. При първият внос на BrewDog успях да си купя почти всички налични, сега при вторият път отново успях да го сторя, с изключение на една. Леко съжалявам, но все пак не мога да изпия всички бири на света. Факт е, че всяка бира на тези шотландци ми харесва страшно много и не мога да кажа, че имам най-любима, но тази определено е страхотна. 

Jack Hammer има тъмен и мътен цвят, подобен на жълтък. Пяната е нетрайна, на първоначално средно дебел слой. Спада за около 20 секунди. Мирисът е силен и наситен. Богато хмелен и с усещане за плодове. Вкусът е плътен, горчив и леко лигав. Силно хмелен, горчивината от началото отстъпва на плодови нотки, а във финалът отново се усещат хмелни горчиви. Като послевкус  има горчиво-хмелeна лигавост на небцето. 

Бирата си заслужаваше всеки лев, ако цените IPA опитайте я.  Не знам дали ще я има по време  на бирфеста  в Горна Баня, но  там със сигурност ще има други попълнения от този производител, които както вече казах определено си заслужават.. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар