вторник, 21 април 2015 г.

Rogue Mocha Porter – капиталистическо влияние



До скоро мнението ми за американските craft бири се свеждаше до десетина бири от три производителя. Благодарение на 100beers.bg и Kanaal тези дни имах възможността да наваксам малко с бирите от САЩ и сега ще ви представя първата. 

При наливане тази бира има тъмно-червен карамелен цвят, но след като е налята изглежда почти черна. За жалост пяната е доста нетрайна и на тънък слой, а от бира с името Mocha Porter очаквах повече. Мирисът е приятен и балансиран. Определено е има сладки нотки на карамел и усещане за мока кафе. Като усещане тялото на бирата е леко към средно ниво на плътност. Като цяло бирата е слаба в началото и средата, но на финала се усещат сладко-горчива смесица мока с карамел, която ми допадна. 

Харесах бирата защото не е тежка като усещане и може да се каже, че е от типа сесийни бири. Бих казал, че е вложено чисто капиталистическо мислене. Можеше да направят бирата доста по-силна като алкохол и усещане, но според мен производителя е търсил именно това, да те провокира да опиташ повече бири в рамките на едно пиене. При положение, че предстои бирфеста в Горна Баня на 30 и 31 май, подобни бири са много подходящи.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар