вторник, 14 април 2015 г.

Robinsons Old Tom – бира за пример


Христос Воскресе! Бъдете живи и здрави, дано ви заварвам такива, защото тези празници са способни да убият човек. То не бе ядене и пиене, то не бе чудо. Не знам за вас, но на мен ми втръсна от маратона ядене и пиене. Единственото умерено през последните 4 дни бе бирата. Само нея консумирах умерено, но пък бирите които пих, до една си струваха. 

Първата която ще ви представя е просто бира за пример, не се сещам за по-подходящ епитет от този. Старият Том има тъмен и плътен червено-черен карамелен цвят. Пяната й е нетрайна, на тънък, не много траен слой. Мирисът е остър, плътен и сладък, с усещане за тъмни плодове и малц. Вкусът също е плътен и сравнително силен, плътността е над средно ниво. Определено бирата е сладко-горчива, с отчетливи нотки на карамел и плодове като боровинки, къпина и подобни (не мога да определя точно) . В края като после вкус се усеща горчиво мазнене на небцето.  

Robinsons Old Tom е бира която ще може да опитате на бирфеста в Горна Баня, нейните 8,5% ABV не бива да ви плашат, защото алкохолът не се усеща много силно и може да я опитате в средата на вашият дегустационен ден.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар