сряда, 3 февруари 2021 г.

Бритос Black Brew - Леко от засада

Появата на тази бира беше изненада. Веднага след промоцията на Розата, не вярвах че ще изкарат и втори продукт. Срванително смел ход, който според мен постави Бритос в изгодно положение спрямо по-големите им конкуренти. За справка Шуменско извадиха ново тъмно пиво, за което ще пиша, и което според мен не оправда медалите които е получило. 

Лек ефирен мирис на препечено. Слаба  нотка на мая. Трайна кафяво-тъмна пяна на дебел слой. Цветът е тъмно  кафяв,  плътен и непрозрачен. В началото глътката е плътна с приятен мазен отпечатък на небцето. Вкусът е като на лек портър/стаут. Липсват типично карамелени тежести. В началото е по-силна, но вкуст е изсветляваш, като финалът е лек и много леко сладък. Като после вкус се усеща малко препечен Малц. Много пивка.

Бритос Black Brew има шансова за добри продажби, стига да получат адекватно обслужване. Моето лично мнение е, че в Била трудно намирам бирите им (освен Светлата). Понякога така седят нещата и във Фантастико. За късмет на Бритос,  Black Brew и опушеният им бира са доста различин, така че не влизат в пряка конкуренция. 

https://britos.bg/


Няма коментари:

Публикуване на коментар