четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Бритос Malt & Roses - Перлата в тяхното портфолио


С радост мога да заявя, че имах удоволствието да пия една от тестовите бири, преди да се появи на пазара. От тогава до сега я опитах само няколкло пъти, защото тя е предназначена  повече за баровете и ресторантите, а не толкова за магазините. Самата идея да пресъздадеш бира, с нещо характерно за нашата страна заслужава адмирации. Особено в момент на "короната", инвестицията в нещо ново си е риск, но както е казал Стоичков "който играе печели, който не играе не печели".


Бирата има плътен червен, полупрозрачен бронзов цвят. Сравнително трайна пяна, на не много дебел слой. Силен и плътен начален мирис на плод. Ако е по-студена не усещам точно роза, с темперирането мирисът става осезаемо на роза. Вкусът в началото подчертано силен и плодов. Бързо оставя тръпчив приятен усет в небцето. Ако е по- студена в началото идва по-горчива. Когато се "стопли леко"  усещането е много по-балансирано. Горчивината в небцето спада и се получава фин лепкав привкус.  Плодовото-розово усещане е много по-осезаемо. Бирата е с приятен сладък и ненатрапчив финал. Между 7 до 10 градуса е най-приятна.

Пивото определено ми допада и смятам Бритос Malt & Roses за перлата в тяхното портфолио. 

https://britos.bg/


1 коментар:

  1. microtouch titanium trim reviews
    microtouch titanium trim is an elegant and titanium sunglasses comfortable replacement for the titanium mountain bikes original. titanium build The size of the button is titanium hammers a bit larger titanium bars than the button

    ОтговорИзтриване