понеделник, 1 февруари 2021 г.

Glarus Signature Squirrel Hop - Повод пак да ви пиша

Доста време мина от последният път когато писах. близо 5 години и две деца по-късно, не съм спирал да пия бира, но свободното време е кът. Да си призная освен липсата на време, причини да не пиша има бол, но смятам да поправя това. В крайна сметка кратки анотации се пишат за около 5 - 10 мин. 

Голямата разлика от преди 5 години до сега е фактът, че много  хората натрупаха солиден опит, много от тях станаха критици, а друга част станаха привърженици на точно определено нещо. Мирогледа на всеки е различен, но ми се иска когато има критика тя да е градивна, а често не е така. Точно за това и реших да продължа да пиша. Няма да ви отегчавам излишно за това ще ви представя една много добра бира, която пих на Нова Година.

И тази година като всяка друга, за Коледа и Нова година се опитах да си купя зимни и коледни бири, като срещу скромната сума от близо 130 лева придобих 22 такива. Повечето бяха български, но имаше и пет белгийски, и две германски. Бирата за която ще ви пиша, не попада сред зимните такива.
 
Преди време се обадих на Дидо да му благодаря за една друга негова бира, която ме накара да се почувствам много добре. В края на разговора ме пита - "Абе ти не опита ли нашият Hazelnut Brown Ale ",  на което отговорът ми беше" кое"?  След кратко пояснение, си вписах да я опитам и така задачата бе изпълнена чрез Пивотека.
 
Мирисът на Glarus Signature Squirrel Hop изпреварва всичко друго - наситен, силен и уникално приятен, естествено на Лешник. Пяната е трайна, на дебел и пухкав слой. Цветът е тъмен, наситено кафяв и плътен. Вкусът е много силен, плътен и бих казал чароматен. Послевкусът е фин, с приятен лешников мазен отенък, който дори остава отпечатък в носа. През цялото време има приятни търпичиви-горчиви нотки, които обаче са просто поредният "гъдел" от бирата.
 
Ако съм катерица повече една черупка няма отворя, а само капачки от тази бира ще отварям.
 
https://glarus.bg/
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар