петък, 12 февруари 2021 г.

COHONES HOLY ST. OUT - Кажи баба Тенкю

Ами време беше да пиша и за тях. Отдавна се бях заканил,да пиша и за тях, ето че им дойде реда. Бях впечатлен от един техен коледен стаут през 2019 г. Опитах го на коледното парти на крафт пивоварите в градината на Бидбургер ако не се лъжа. От тогава се си казвах ще си купя да опитам и нещо друго, но така и не го правих. Съдбата обаче си има своите виждания и точно преди Коледа 2020 видях две техни бири в кварталното Фантастико. Реших да ги купя, а един леко гологлав брадяга ме пита "Защо що си ги купуваш тези". Обясних му за коледната бира от миналата година, и се оказа че си говоря с Мишо Дурчев. И така, ето че сега ще пиша за една от общо 5 техни бири, които опитах до сега.

Техният свети стаут има тъмен черен-шоколадов цвят. Пяната е с тънък към средно дебел, траен слой. Има кафява карамелена украса - така де нали е света бира,,трябва и ореол. Мирисът е приятен примес от какао и ванилия, като се усеща повече како.  Вкусът доста приятен. В началото имащ усещането за препечен малц, който отстъпва място на ванилови нотки. За разлика от мириса, при вкусът какаото е доста по-семпло, за сметка на ванилията. Цялото усещане за една приятна, не твърде тежка бира, която да повториш още същата вечер.

С нетърпение очаквам да опитам Cohones Sweet Cognac Orange Stout, който си спечелих. Трябва да ида до 100 бири днес или утре, а това означава непредвидени разходи, но така е, бирата изисква жертви :)  Та за финал се сещам за рекламата с фразата "Кажи баба Тенкю", защото ще опитам нещо ново за без пари. 

https://cohones.beer/


Няма коментари:

Публикуване на коментар