неделя, 29 април 2012 г.

Шуменско туист – по-добрият БГ лимон


След доста време търесене, най-накрая си купих и тази лимонена бира. Споделих ви, че не се радвам от инвазията на този тип бири, но все пак хубаво е да имаш избор. За жалост намирнаето на Шуменско туист е предизвикателство дори за София, защото ми отне повече от месец да я намеря в магазинчето на метро станция Мусагеница, където срешнах моята бутилка.

Първото което ми хареса в нея е цветът.  От трите български лимонени бири в момента ,тази има най-близък до истинският изцеден лимон цвят. Можеби само с една идея по-хубав от този на Ариана Радлер, но все пак по-добър. Не прави никакжа пяна, за което и давам по-ниска оценка спрямо Ариана. На мирис е естесвенно лимонена, но за разлика от Каменица мирисът е естествен, а не на лимонтозу. На вкус какво да кажа, все едно си пиеш разреден сок от лимон, нищо бирено, но все пак свежо.  Немога да каж със сигурност защо вкусът на Шуменско ми допада повече от този на Араина, но опрделено знамя че и двете не са изкуственни като Каменица Фреш, която е просто нещо като ломотозу.

И така надявам се пивоварите да спрат с лимоните и да се сетят за нещo като червено пиво, мътна бира или нещо наистина бирено. 


От мен наздраве и до следващият път.




Няма коментари:

Публикуване на коментар