Здравейте
приятели, жив съм. Няма шега, няма измама, просто не ми се пишеше до сега.
Благодаря на няколко то десетки хора които ме питаха толкова време какво се
случва с мен и жив ли съм. Признавам си че 4 месеца бездействие по блога е
без отговорно, но не съм вярвал че ще ви липсвам.
Причината да
пропиша отново е вече традиционият Есенен панаир на домашната бира, който се
организира от приятелите ни от Асоциацията на Домашните Пивовари в България. За онези
които не успяха да посетят бирария Халбите на ул. Черковна 41, деня може да се
смята за изгубен, а за хора като мен остава да ви разкажа колко много изпуснахте.
Не знам от къде да започна , за това ще ви кажа, че успях да опитам 14 вида домашна
бира в рамките на 5 часа, което може да ми се случи само на такова мероприятие.
Като стилове опитах Amber, American , Pale, Abby и Irish
Red ейлове, IPA, weisse beer,
Porter, Dry stout, lambic и Sour
бири, които направиха деня наистина
празник. Трудно мога да опиша всяка една от бирите,
а и все пак не успях да опитам всички предложени през деня, но богатството от вкусове, цвят и аромати
не остави нито един от присъстващи те безразличен. Факта че имаше десетки хора
които за първи път се сблъскваха с различна бира от Шуменско или Ариана, а
тръгвайки си казваха искам пак от вашата бира,
може само да радва всеки един от участниците.
Лично за мен празникът
беше бира, приятели и хубаво време, което автоматично превърна деня в едно от
най-смислените ми деяния напоследък – другото подобно действие бе откриването
на бар Витамин Б преди 3 седмици.
Без да искам да
обиждам или да пренебрегвам някой, но лично за мен Dry stout който опитах беше превъзходен и ако трябваше
да му дам оценка, получаваше моя Х фактор по всички критерии. Тъмната бира с
хлебна мая също имаше своя чар, като полученият ефекте бе бира от тип Sour. Своеобразен
бонус за мен бе възможност да опитам спечелилата втора награда в Бристол dopelbock на Г-н Пампов, плюс два негови експеримента с
черешов lambic и blended
бира, която също отиваше в стила sour. Не на последно място искам да споделя, че
бях очарован от един бирен експеримент който ме разби. Бирата бе направена с
една особена подправка, която в момента не запомних, но смятам че беше
кардемон - моля колегата да ми пише каква беше подправката. Крайният резултат бе лека и плътна бира с вкус който определям като
канелени бисквити, накара ме да се почуствам адски добре.
В края на
днешният ден искам да кажа само едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички които споделиха
бирата си. От мен имате моето ДА – вие имате Х фактора да продължите напред, да
се развивате и да правите още нови и добри бири, които да споделяте, и с които
да разчупвате мирогледа на хората.
От мен наздраве и до следващия път.
П.П. Два дена след написването на материала разбрах, че чудната съставка не е естрагон, а не кардемон. Наистина смел и приятен експеримент.
От мен наздраве и до следващия път.
П.П. Два дена след написването на материала разбрах, че чудната съставка не е естрагон, а не кардемон. Наистина смел и приятен експеримент.
Няма коментари:
Публикуване на коментар