"Неведоми са пътищата Божии“ е фразата
която може да опише срещата ми с тази бира. В един не много спокоен петък
отивайки на обяд, в столовата на фирмата срещнах Иво. На пръв поглед това е все
едно да ви кажа, че небето е над вас. Да ама не, първо нашата столова не е 3
звезден ресторант, а второ Иво така да се каже не е от „наше село“. Шанса да го
срещна в столовата ни при положени, че живее зад граница, а родом идва от Пекин
(очевидно нов прякор за
Перник) поставя ситуацията в
онази графи „1 на 1 милион“. Въпросната
среща доведе до нова среща, но 8 часа по късно, този път на място където е
доста по-лесно да срещнеш бирен човек, а именно Витамин Б.
За разлика от мен, Иво се оказа доста
по-досетлив човек, и като за първи път стъпващ в бара се представи подобаващо -
донесе подарък на Рости (аз на първото си посещение, само пиех ли
пиех, без да занеса подарък) защото както знаете е новодомците заслужават подаръци. Подаръкът естествено
беше стъклен и пълен с бира, а аз успях да „намажа“ от него. Рости не ме мрази
много.
За онези които не знаят тази екзотична
бира е направена в една доста ограничена серия и общо взето няколко хиляди
бутилки , са били изкупени за буквално нула време. За щастие Иво е от онези
хора които са имали късмет да я купят, а факта че беше готов да я сподели му
прави чест.
Spontanbasil има невероятно силен и плътен мирис.
Уханието на босилек покорява. Така нетипичното ухание вероятно би изгонило 9 от
10 неподготвени човека, но за такива които търсят ново усещане това е 10 от 10.
За жалост жена ми не беше с мен, иначе като страстен почитател на тази билка би
заподскача от кеф. Пяната е трайна, на тънък слой оставащ на пръстен по
стените. Цветът е мътен и тъмно златист, като наподобява някой по-тъмни weiss бири. Вкусът е дълбок, но усещането е по-скоро за песто. Отпивайки я сякаш
все едно се храните. В средата на глътката се усещат бодливи нотки по небцето,
като вкусът става тръпчив и леко кисел. Финалът е горчиво с остатъчни кисели
нотки.
Възползвам се от възможността да честитя
рожденият ден на Рости, а на Иво да му кажа благодаря.
От мен наздраве и до следващия път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар