Здравейте, днес съм на вълна радио, бира и бекон. Снощи реших да чуя запис от онлайн интервюто на Радио Тарнгра с Blek Pine. Няма да крива душата си, но съм се смял от сърце, Боби и Митко са големи образи и заедно с екипа на Тангра са направили страхотно предаване. Все още се питам дали аз самия не съм „микро певец“, но за това историята ще говори. Освен забавлението това интервю ми даде и една насока за тази статия. Моя приятел от Русе Адриан се оказа домашен пивовар – не го подозирах до месец Май. Тогава той ме почерпи две уникални бири. Адриане евала, и двете бири са супер.
По време на самото
предаване Митко спомена че има бири с всякакъв вкус и почна да изрежда, като
спомена бекон веднага се сетих за този бира. Преди да получа този подарък
никога не бях и чувал за такъв тип пиво, но след като опитах мога да ви кажа,
аз явно съм фен на стила.
Въпросното пиво
на Адриан имаше наситен мътно-златист цвят, който оставяше впечатление за леко
опушено злато. Пяната беше на средно дебел, траен и пухкав бял слой, който след
първите глътки остави следи по стените. Мирисът направо ме срази, все едно
отворих снакс със бекон. Вкусът нормално продължи в същата тема и между приятно
опушения бекон се усетиха горчиви нотки на хмел. Като плътност бирата минава
от средно плътен към плътен вкус, а финалът е горчиво-сладък, все едно си
хапнал едно парче бекон и веднага си отпил глътка бира.
Признавам бях
скептично настроен към бири които ти предлагат мезе и пиво в едно, но тази
спечели почетен медал в графа Провокатор.
От мен наздраве и
до следващия път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар