Всичко около тази
бира започна след една реклама. Един ден както си превключвах каналите попаднах
на една реклама на The Voice TV, в нея гръмко се рекламираше „Средиземно морска бира с морска вода“.
Наострих уши като Алф очакващ котка и се опитах да чуя рекламата по-добре, но
нямаше какво друго да се чуе. Зачудих се кой ли ще е вносителя на тази бира, по
традиция крафт пивоварните които навлизат в България не разчитат на гръмки
реклами, а обикновено си прекарват път през hotspot барове и магазини. Направих бърза проверка и
установих че никой не беше чувал за нея, нито пък я беше пил, поне никой не си призна.
От юни до август
така и не попаднах на въпросната бира и за това се бях отказал да я търся вече.
Както често се случва при мен, бирата сама ме намери. Вчера вървейки от Ялта
към Попа минах покрай едно магазинче за алкохол, което е много близко до Ялта и
с бърз поглед погледнах отвън към витрината с бира. Тъкмо бях решил да не се
спирам, когато момичето от магазина което седеше отвън ми каза „Влез“ ще си
харесаш нещо. Мислех да и от кажа, но с вторият поглед съзрях две непознати
бутилки и вече нямаше как да не вляза.
Ако се чудите
какво представлява Er Boquerón ще ви обясна. Бирата има мътен прасковен цвят. Пяна няма или по-скоро има
един много тънък нетраен пръстен. Нейният мирис е и нейното най-голямо
достойнство. Колкото и да се опитвах да уловя миризмата, така и не успях за
кажа на какво точно мирише, миризмата не беше нито сладка, нито кисела или
горчива, беше особена. Ако наистина са използвали морска вода, то явно от нея
идва и миризмата – хората я оприличават на морска сол, но аз лично не мога да го
потвърдя. Като вкус няма нищо морско, тоест привкус на морска сол няма да
намерите. Пивото е леко, със слабо тяло, средна ниво на горчивина и газираност.
На финала се усещат леко цитрусови нотки на лимон или лайм.
Ако и вие искате
да я опитате може да го сторите срещу 3,9 лева за 330 мл., вече знаете къде се
намира, ще ви помоля да споделите мнението си след това.
От мен наздраве и
до следващия път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар