Стана декември, застудя, няма сняг, но се будим при миносови
температури. Рядко през деня става повече от 5 –6 градуса. На вратата тропат Коледа , Нова Година,
Василов, Йорданов и Иванов ден , въобще по всичко си личи че зимата дойде.
По всенародна традиция падне ли снега, дойде ли зимата,
освен да храниш животните в обора и да цепиш дърва, то друго не ти остава освен
да пиеш и да ядеш. Традицоналистите ще отворят скоро реколтите вино, ракията
разбираемо вече я подпукаха. Аз като виден градски непукист, имам скромна
реколта от ракия тази година, но пък жътвата от бирите през 2013 – до момента
около 250 бройки ще продължи и през зимата. Не ме разбирайте погрешно,аз обичам
и вино и ракия, но както е казал попа от легендата „И бира чадо мое”. И след
като е видно, че зимата е налице, аз открих сезона с една
наистина зимна бира,
което си личи от самото име Goliath Winter.
Бирата има тъмен кфеникъв и прозрачен цвят, а както е видно
от снимката, пяната е покрила тялото с н- много дебел, но пухкав бял слой (приликата
с есената сеидба и навалелия сняг е доста висока, несмятате ли). Мирисът на пивото е сладък и с дъх на
препечено зърно. Вкусът в началото е леко кисел, след което преминава в сладък
и мек карамел. Финала е плодов и лек.
Най-голямото предимство на тази бира е факта, че тя не е
тежка, нито като вкус нито като усещане. За разлика от satout бирите, тук няма натрапчивият
вкус на кафе, а за разлика от повечето book бири няма и този наситен карамелн
привкус. Бирата е приятна и ненатрапчива.
От мен
наздраве и до следващия път.
Няма коментари:
Публикуване на коментар