петък, 13 декември 2013 г.

Goliath Winter – зимата дойде



Стана декември, застудя, няма сняг, но се будим при миносови температури. Рядко през деня става повече от 5 –6 градуса.  На вратата тропат Коледа , Нова Година, Василов, Йорданов и Иванов ден , въобще по всичко си личи че зимата дойде. 

По всенародна традиция падне ли снега, дойде ли зимата, освен да храниш животните в обора и да цепиш дърва, то друго не ти остава освен да пиеш и да ядеш. Традицоналистите ще отворят скоро реколтите вино, ракията разбираемо вече я подпукаха. Аз като виден градски непукист, имам скромна реколта от ракия тази година, но пък жътвата от бирите през 2013 – до момента около 250 бройки ще продължи и през зимата. Не ме разбирайте погрешно,аз обичам и вино и ракия, но както е казал попа от легендата „И бира чадо мое”. И след като е видно, че зимата е налице, аз открих сезона с една
наистина зимна бира, което си личи от самото име Goliath Winter.

Бирата има тъмен кфеникъв и прозрачен цвят, а както е видно от снимката, пяната е покрила тялото с н- много дебел, но пухкав бял слой (приликата с есената сеидба и навалелия сняг е доста висока, несмятате ли).  Мирисът на пивото е сладък и с дъх на препечено зърно. Вкусът в началото е леко кисел, след което преминава в сладък и мек карамел. Финала е плодов и лек. 

Най-голямото предимство на тази бира е факта, че тя не е тежка, нито като вкус нито като усещане. За разлика от satout бирите, тук няма натрапчивият вкус на кафе, а за разлика от повечето book бири няма и този наситен карамелн привкус. Бирата е приятна и ненатрапчива.

http://www.brasseriedesgeants.com/

От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар