вторник, 3 декември 2013 г.

Weisser Hirsch Allgäuer Weizen – нещо различно



Здравейте. От толкова бира не ми остана време да пиша. Напоследък обаче ме питат защо не пиша и ето че сам тоново на линия. Пиша ви за една не особено известна бира, която обаче има нещо характерно в себе си. Weisser Hrirsch Algauer е пшеничена бира, която изневерява на подобните от своя клас колежки.

Казвам че изневеря не заради друго, ами защото и липсват някой характерни черти. Първото нещо което се набива на очи е нетрайната пяна. Или аз не я налях правилно или просто  гъстата пяна се задържа за минимално време. Нарочно я налях в подходяща чаша, но уви нямаше необходимия ефект. Второто което я отличи бе вкусът. При повечето бири от този клас, той е плътен, до кота при тази той бе доста слаб. За разлика от Weihenstephaner или Krombacher, Weisser Hrirsch липса характерната плодова – бананова сладост, като бирата има по-осезаем кисел привкус. 
 
Все пак това пиво има характерните красиви мътен наситен цвят и плодов мирис, на своите по-именити колежки.

В заключение цената от близо два лева по-скоро би разочаровала холрата които за първи път опитват пшенична бира или пък хора които са свикнали на по-реномираните марки. За експериментатори е добра. В момента е достъпна в Т маркет магазини. Нейн плюс са красивият етикет и колекционерската капачка.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар