четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Jennings Dark Amber Bitter – от новият магазин в Дружба



Здравейте отново, както става ясно днес съм на вълна bitter бири. Тази специално си я купих преди два дена от Дружба 2. С един колега се отбихме на по бира в квартала. На път за там той сподели че е видял нов магазин забира и за мое най голямо учудване по диагонал на ресторант Нигара  в посока Практикер  се мъдреше въпросният търговски обект. Той е от веригата Бирен Свят и по думи на хората които ме обслужиха той не единственият нов магазина. Подобно на този в Дружба вече функционира и магазин на Солунска 31. 

Една от трите бири които купих бе именно Jennings Dark Amber Bitter. Както сами виждате цветът е тъмно карамелено-червен. За разлика от дунавската чайка, той е леко по-тъмен, но все пак от Jennings са натъртили че тяхната бира е Dark Amber. Пяната е трайна на средно дебел слой, което може само да ви радва. Мирисът е сладникав, доста карамелен. Вкусът е умерено горчив, карамелен и малко досаден. Това последното го казах, защото реално бирата твърде еднотипна и липсват дори минимални странични нотки. Карамеленият малц доминира, без да се усеща някой по-силен хмел. 

Ако в момента мога да избирам между тази бира и бирата на Адриан, то определено избирам Чайка Бабаит – моят вариант на името Seagull Premium Pitter.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар