сряда, 18 януари 2012 г.

La Becasse Kriek – вишневи градини по белгийски


 
Едва ли има някой, който не е чувал за това българско писание, а може би на доста от вас се е наложило да го прочетет насила, заради часовете по литература. Аз го помня точно с лека неприязън, но какво да се прави спомени. Мисля, че ако като ученик някой ми беше казал, че от този плод се прави бира, щях да се посмея. А сега си мисля, че щеше да бъде добра причина да прочета романа.

Производителят е една от най-старите белгийски пивоварни (за жалост вече част от групата In Be), които варят Kriek и определено има доста различен стил от този на Lindermans и St. Luis. Първата разлика е цветът. Тук той е вишневочервен, но е по-тъмен от този на St. Luis и доста по-светъл и прозрачен в сравнение с Lindermans. Бирата на вкус е доста сходна с тази на Lindermans, Вкусът й е вишнев, леко газиран и сладък, а при Lindermans прилича повече на сироп или вино, а този повече на вишновка. При St. Luis вкусът е по-скоро на шампанско. Единствено пяната беше като при другите две трайна и красиво черевникава.

Това попадение идва от Карфур на цена от 11,90 лева за 6 броя по 250 мл., което е скъпо, но доста по-добре от цената на  Lindermans, която в момента е около 5,2 - 5,9 лева бройката.



http://www.ab-inbev.com/


От мен наздрави и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар