сряда, 21 януари 2015 г.

Glarus London Porter - не само гарваните са черни

Здравейте, след като в последните дни представях само бири от чужбина, нека да ви върна  в България.  Миналата година беше най-силната за последните три години, като се появиха бири като Диво пиво, Гларус, Ох и Ах. Освен това се появи и Столично Вайс, което беше първата нова бира под този бранд. За повечето от тях намерих време да ви пиша, но за тъмният Гларус така и не намерих време до днес. Вече имах възможност да опитам наливна и в бутилка, за това е време да ви споделя моето виждане.

Glarus London Porter  има тъмен, плодово червен и мътен цвят, който прозира леко на светлина. Пяната е на тънък нетраен слой. Мирисът е плодов и сладък, с усещате за карамел.  На вкус в началото е малко неутрална, след това става малко лигава и карамелена, а в края се усеща приятна препечена горчивина. Като цяло бирата е добра и ми допада повече от всички други произведени в България (изключение Столично Тъмно, която все пак е bock бира), но на мен ми липсва плътност.  За разлика от бутилираната, наливната  имаше повече газировка и по-малко препечени нотки. 

Може да опитате, да повторите, че и да потретите. Бирата е лека и определено пивка . Ако Столично ви идва прекалено сладка или тежка, то Гларус е вашата бира. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар