неделя, 4 януари 2015 г.

La Ramée Blonde – първата за 2015 г.


Честита нова година на всички ни. Заглавието на тази статия е леко подвеждащо, но не съвсем. Реално преди два дни с моята половинка бяхме на гости на едни много добри хора. Ще нарека семейството  ЕЛФ (игра на думи с имена и букви). Домакините ни устроиха истинско кулинарно гурме пиршество, и за да бъде програмата напълно съвършена вечерта премина в дегустация на селекция от 12 бири. Сред бирите които пихме имаше много белгийски и домашни, но всички до една имаха своите качества. След като ви разказах това, ще попитате защо тогава заглавието е такова? Ще ви отговоря - защото беше първата бира която отворих вкъщи за дегустация през 2015 г. 
 
La Ramée Blonde има много трайна, дебела и кремава пяна. Цветът е тъмно-златист, с нюанси на леко разбит жълтък. Мирисът и е сравнително лек, изпълнен с нотки на хмел и белгийска бирена мая. Вкусът е плътен, в началото леко плодов, след това горчив и доста по-силен. Като цяло е много добре балансирана и с приятен горчиво-сладък послевкус. 

Бирата е наистина приятно изживяване, а когато я пиете с хора като смейство ЕЛФ, то не ви остава нищо друго освен да се радвате на приятните моменти. Ако скоро очаквате гости, La Ramée Blonde ще ви помогне да се почувствате по същия начин както нас. 


От мен наздраве и до следващия път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар