четвъртък, 15 януари 2015 г.

Sologne Ambrée – нещо интересно от Франция

Една от последните бири подарък от Христо. Първоначално бях решил да я изпия първа от всичките, но после реших да си я оставя последна. Имах чувството че от всичките тя ще бъде най-добра, и не сгреших.

Един интересен факт за нея е, че се предлага с две различни имена. Понякога е Sologne Ambrée Brassee a l’ancienne с изображение на елен, а друг път се продава под името Sologne Ambrée Réserve des Châteaux с изображението на шато Chambord – моята бутилка е от вторият вид, както може да се убедите от снимката. 

Бирата има тъмно-златист и мътен цвят, което е обяснимо като се има предвид , че тя е не филтрирана. Пяната е трайна, на дебел фин слой. Мирисът е лек и леко цитрусов.  Бирата има средно плътно тяло, и е леко суха, вкус с който се сблъсках за първи път (пих я през 2013 г.). Има леки плодови и сладки нотки.  На финалът се усеща лека хмелена горчивина. 

Бирата е лека, пивка и лично за мен доста интересна. Харесах я определено. Благодаря на Христо за този подарък. Не знам от къде я е купил, но се радвам че тя достигна до мен. 


От мен наздраве и до следващия път. 

Bière de Garde

Няма коментари:

Публикуване на коментар