събота, 14 март 2015 г.

John Smiths Extra Smooth – спомен от Слънчев бряг



Както вече днес  споменах, че ви пиша за бири от преди време. В началото на лятото на 2010 г. бях на фирмено парти в новата фирма в която работя.  Празнувахме 15 г. от създаването на компанията и така се озовах н Слънчев бряг. Като цяло не харесвам това място, но за две нощувки с алкохолен туризъм все пак става – понеже шефа може да чете, за това ще натъртя на факта, че не беше целта да се напием 2 дни от сутрин до вечер, но просто така се получи. 

Първата вечер вечеряхме в едно заведение на самият център Mamacita’s, в последствие имам доста спомени от това заведение и то не само на морето, но и в Боровец.  И така, няма да ви разказвам сега кой какво ял и кой какво пил, факт е че в курорта има много англичани и заради тях се оказа че има и много английска бира, която до момента не бях пил, първата която видях и съответно изпих бе John Smiths  Extra Smooth.

Бирата има тъмно-кехлибарен цвят, един нюанс по светло от черно. Пяната е многослойна, за първи път видях подобна. Най-горната част е като разбит гъст белтък. По средата е леко по-рехава, а най-долният слой беше като мая. От снимката не си личи, защото двата долни слоя доста бързо избледняват, но за сметка на това кремавата пяна седи до края, при това дълго време на доста дебел слой. На вкус е доста сладка и с приятни препечени нотки, накрая е горчива с привкус на кафени зърна. 

Пих я още няколко пъти след това, бирата ми допада, макар че пак ще кажа, че тя е доста сладникава. При цена 8 лева кена, това е най-скъпата бира в кен която съм пил до момента. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар