вторник, 14 януари 2014 г.

Beer Lao – бира от Лаос



Както вече вчера писах, купих си две бири от китайският квартал на Брюксел. Ще политате защо само две. Отговора е толкова имаше в този магазин и второ, все пак да си в Белгия и да пиеш китайска бира не е най-интересното занимание на света.

Както и с Goji, така и с тази бира ми се наложи да ползвам джокер при отварянето. Този път седнах на една от малките улички за хранене между Delirium Cabe и Grand Place. Не им помня името, но е една от най-натоварените улици за хранене. Заведението предлагаше чудни задушени миди за 10 евро порцията, плюс една малка бира бонус. Половинката ми се спря на сьомга с пържени картофи и отново бира, за същата цена.  В края на хапването и след плащането на сметката, помолихме за отварачка. Тук е мястото да спомена, че след като седнахме в това заведение от съседните две започнаха оферти да идем при тях. От съседен ориенталски ресторант дори ни поздравиха на български, хората много харесвали Слънчев бряг.
За жалост историята с обяда се получи пообре  от бирата. Тя има бистър златист цвят, на пяна не знам как е. Мирисът отново на типичен за оризова бира.  Вкусът е доста лек, газиран, като цяло воднист. 

Въобще не ми хареса. Както прочетох един коментар тези дни „добра за Лаос, но не и за нас”.


От мен наздраве и до следващия път.

Редакция: Здравейте уважаеми читатели. Моля за вашето извинение. Публикувах бирата с оригинално заглавие  Beer Lao – още малко от Китай. Реално бирата е произведена и се прозивежда в Лаос. Държавата граничи с Камбоджа, Виетнам, Китай, Тайланд и Мианмар. Простете моята неточност. Любо, по известен напоследък като Инч Хай, е този който забеляза тази грешка. Той ще получи своята награда, а именно  хубава бира.


Няма коментари:

Публикуване на коментар