понеделник, 6 януари 2014 г.

Tiger – малко екзотика


Здравейте. Тази година смятам да направя няколко тематични седмици, като седмица на чешката бира, холандската, германската и т.н. Първата седмица с която започвам е седмицата на екзотичните бири. Бири от далечен край или с екстремен вкус.


Дълго се чудех коя да е първата и понеже Тигърът ми допада като живтоно реших да започнем с него. Това кенче е подарък от Григор. Верен колега от УНСС и спонсор по бира. По неведоми пътища божий, той попадна в екзотична Малайзия за няколко седмици. Там освен да профуква скромни и нескромни суми, опита няколко бирички. След престоя си, той се завърна победоносно с един Tiger, едно Asahi Dry и един Tsintago. Повярвайте ми Asahi което се произвежда в Чехия и това от Япония, са различни бири.

Нека сега  дасподеля и за Тигъра. Пивото има красив светъл златист цвят и хубава, трайна бяла пяна.  Мирисът е наситен, с усещане за прясно зърно.  На вкус бирата е лека, средно газирана и пивка.  Дотоа се доближава до българските светли бири, но мирисът и вкусът са по-умерени. 

Григорчо евала, другитя път тъмна бира да ми донесеш, може и от Щудгард.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар