петък, 10 януари 2014 г.

Hite cool & fresh– можеби от по-добрата Корея



В поредната вечер на екзотичните бири разбирам, че те май хич не ви вълнуват. Следя посещенията, бири от Азия, Америка и най-вече ментета от Германия ви се струват безинтересни, но аз всепак не се отказвам. Нали целта ми е да ви провокирам да опитате новото и да избегнете разочарования. Така ви ги спестявам, надявам се.

В последната си вечер в Delirium Café отново го ударих на мешана скара и в крайна сметка пих белгийски разнообразни бири  и една от Южна Корея. Както ви е известно, от учебниците и  новините, това е по-добрата Корея. Забележете те все пак пият бира. Като се замисля за северните им съседи жал ми става. Те храна нямат, та надали бира ще пият. В добрите приказки, тези с хубавия край, народа се обединява, вижте Гермнаия. Пожелавам скоро това да се случи и на корейците, но както се пее „А дано, ама надали”.

Биричката е  прекалено лека. Има светъл, златист и воднист цвят. Пяната е бяла, но твърде нетрайна и на тънък слой. Мирисът е доста неутрален, а вкусът е лек, едва доловимо горчив. Ако искате да се напиете качествено с тази бира, изпийте 30, но дали ще имате нерви и пикочен мехур, по-скоро не.

Признавам бирата може да е от по-добрата Корея, но е явно че и това не и помага.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар