сряда, 8 януари 2014 г.

Samba do Brasil – или самба за резил


Третата  бира от седмицата на екзотиката продължава с една не-латиноамериканска бира. Бразилия е известна с няколко неща – Копа Кабана, футбол, салса, манекенки, Паулу Коелю, силната католическа църква  и широката престъпност. Тосет представата ни за Бразилия е по-скоро всеки ден салса на плажа, после романчета  с някоя манекенка,, събота и неделя футбол, а за капак всяка вечер  горещи молитви да не те отвлекат или убият.

Когато бях в Delirium нямаше много голям избор на бразилски бири и реших да опитам Samba the Brasil, прозвуча ми хубаво, пък и логиката ми бе, че това е по-скоро масова бира, защото танци и тежки бири не се вързва. Чрез масовата бира, човек горе долу се ориентира към стандартната нагласа на жителите на дадена страна. 

Бирата има светло златист цвят и нетрайна бяла пяна, на тънък слой.  Мирисът и е лек, почти неутрален. Вкусът по логичният път е също толкова воднист, прекалено лек и съвсем леко горчив във финала. Усещането е като 5 евро ня вятъра, за една оцветена вода. 

Моя съвет не пробвайте. За да бъде резила пълен, отново на етикетчето се мъдреше произведено в Германия.  Хората са казали „Хубава работа ама Българска”. Ако загледате хубаво снимката на заден план може да видите как би трябвало да поздравим мошенниците. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар