неделя, 1 ноември 2015 г.

Avery hop IPA – „Варна Мой“

Безспорен хит на тазгодишното състезание на Асоциацията на  Домашните Пивовари в България (АДПБ) се оказаха варненският екип на Averi Beers. Младежите ако мога да ги нарека така бяха страшно колоритни. Първо водеха стабилна компания красиви момичета (част от самото крю предполагам, които харесваха бирата, второ всички се бяха подготвили с бели тениски с надписа Averi Beers. На трето и може би най-важно място, смятам да спомена, че те бяха донесли бира за свободна консумация. Жените си ги опазиха, но повярвайте бирата им свърши бързо. Заедно с братята Балчеви (също от Варна) направиха силно впечатление на всички, не само на мен. 
 
За нещастие успях да снимам само 1 от трите бири които пих, за това ще ви разкажа само за нея. Avery hop IPA има силен и плътен хмелен мирис. Пяната е гъста и трайна, на средно дебел и кремав слой. Цветът е тъмно кехлибарен. Макар бирата да се води хмелна, в нея се усещат силни малцови нотки в началото. Бирата има средно ниво на горчивини и ниска карбонизация. Пивото беше много пивко и определено спечели симпатиите на всички гости на състезанието. 

Хубавото в появата на аверите бе, е че тя не беше мимолетна. Вече е факт, че във Варна имат свой магазин, където да избереш  между достатъчен брой свястна бира. Ако съм разбрал правилно, то в скоро време ще бъде възможно да си купите и бирите на Blek Pine от тях. 


От мен наздраве и до следващия път. 

П.П. За да съм максимално точен говоря за състезанието от месец Май 2015 г.  Оригиналното име на бирата е Avery Hop IPA. Както ми обясниха самите създатели, те са търсили играта на думи от Averi и very hop IPA

Няма коментари:

Публикуване на коментар