вторник, 10 ноември 2015 г.

Morlaco Estafeta – вечерта на телетата

Без да бъда много словен тази вечер ще сме на вълна бири с етикети на които се мъдрят бикове и крави. Първата бира е и най-хубавата, като в края на вечерта ще пиша за най-кофти бирата. Благодаря на кумата за този подарък. 
 
Както писах преди време Morlaco испански означава телец – бик, а испанската микро пивоварна е избрала да свърже своята бира Morlaco Estafeta с характерният за Испания празници по време на Сан Фермин. За по-незапознатите на този празник в Испания в повечето градове се пускат бикове по улицата, хората бягат пред биковете за здраве, късмет или просто за адреналин. Според производителя, бирата е носител на адреналин, сравним с този по време на празника. 

Бирата има много гъста и трайна пяна с тъмно кафяв цвят. Тялото има тъмно кафяв карамелен към черен цвят. Мирисът е силен и плътен, с усещане за пушено сирене и карамелени нотки. Вкусът е наситен, плътен и представлява смесица от карамелена сладост, плодова сладост от тъмни плодове и лек опушен нюанс –като топено опушено сирене. На небцето остава траен стипцав послевкус. 

Бих пил тази бира поне още веднъж, но кога и къде, времето ще покаже. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар