вторник, 24 ноември 2015 г.

Rhombus Homebrewery Risk Russian Imperial Stout –адреналин в бутилка



Когато за първи път видях етикета на тази бира вече и бях бях фен. Макар да звучи и изглежда опасно, реално бирата е напълно безопасна при умерена употреба - риска се крие в това, че пиете ли повече от една, трудно ще стъпите на земята отново. Това питие заслужава да се пие последно, след една две по-леки бири, и когато го опитате, да се убедите колко огромна е разликата в стиловете бира. Рядко пиете бира с плътност  24 Р и алкохолно съдържание 10% ABV.

Както може да се очаква цветът е плътен и тъмен с нюанси на карамел и разтопен с шоколад.  Пяната застана на нисък карамелено-кафяв кремав слой. Мирисът е изключително силен и плътен, с изразен мирис на орехов ликьор и сушени сливи. Вкусът разбира се е плътен и силен, усеща се силното присъствие на алкохол – орехов ликьор. В средата на глътката се усещат леки шоколадови нотки, но финалът е страхотен.  В края се получава преливане от горчиво турско кафе и силна кремава сухота. Послевкусът е траен, алкохолен и стипцов на небцето. 

Бирата е наистина образцов модел, ако мога така де се изразя.  Темелко отново благодаря за подаръка и моите поздравление за майстора който е завършил бирата с този етикет. 

От мен наздраве и до следващия път. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар