сряда, 11 ноември 2015 г.

Vedett Extra Ordinary IPA – от разпродажба в Kanaal

Днес получих покана да посетя неделният бирен пазар на бар Kanaal и 100beer.bg. В интерес на истината не съм правил масово пазаруване (да си купя повече от една

- две бири) вече половин година. Със събраните скромни пари мисля тази неделя да се отбия до бара. При последният бирен пазар, който те направиха в края на април успях да си купя страхотна селекция бири, а тази мустаката бира беше една от тях.

Това пиво има тъмен и мътен кехлибарен цвят. Пяната е трайна на тънък към средно дебел слой. Мирисът е силен, плодов и леко сладък. Като вкус тази бира има плътно и горчиво тяло, с умерена карбонизация, подчертани сладникави плодови нотки. Финалът е с подчертана хмелна сухота. 

Етикета с мустаци не знам как да го интерпретирам, но в мен се будят две асоциации. Първата е, че мустака като модерен символ е на етикета будейки асоциация за мъжествен-на бира. Във вторият вариант, отново като модерен символ (но сред жените) цели да привлече по-нежната част от пиещите бира. Ако някой реално знае каква е точната идея моля да ми пише.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар