сряда, 11 ноември 2015 г.

Mastri Biarri Umbri Cotta 37– добро начало, добър край

Началото на 2015 г. за мен беше добро. Още на първият ден от новата година се озовах на гости на едно страхотно семейство приятели, които ни подслониха за цялата нощ. Докато жените разменяха буквално плетки, с домакина се насладихме на селекция 7 бири. Доброто начало бе с тази италианска бира, а края завърши по същият приятен начин – реално опитахме 7 страхотни бири.
 
Този италиански шедьовър имаше мътен яйчен цвят, който стана светло кехлибарен червен, след като бирата се затопли. Пяната се оказа твърде нетрайна и остави много тънък нетраен пръстен по ръба на чашата. Мирисът бе силен и интензивен. По същество той е смесица от тревисти нотки смесени с мед, хмел и малц. На вкус бирата се отличи със средно плътно тяло, подчертан лек горчиви привкус на хмел и малц съчетан с нотки на карамел и мед. Бирата беше доста пивка и сравнително лека, за това се оказа наистина добро начало на вечерта.

Благодаря на семейство Фотеви за гостоприемството и на Олег, който ми подари Mastri Biarri Umbri в началото на 2014 година, от тогава до 2015 г. тя отлежаваше в къщи при специални условия.


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар