вторник, 3 ноември 2015 г.

Zamjska Pivovarna Porter – бърза закуска

Преди няколко седмици, малко преди откриването на  бар Витамин Б минах през магазин 100 бири.  Чудех се какво да опитам и тъй като за първи път не присъствах на фестивала Ритъм и Бира (по това време обикалях в чужбина) реших да опитам от бирите на хърватските пивовари, които се показаха за първи път на фестивала. Тъй като съм почитател на тъмната бира реших да пия един porter на бърз крак преди вечеря. 
 
Този змей на бирите има тъмен и плътен кехлибарен-червен към черен цвят. Пяната му е сравнително трайна, на тънък слой. Мирисът е сладък и плътен, с нотки на препечено и опушено зърно и кафе. Във мирисът се усеща осезаемо и шоколад. Тялото е плътно с осезаемо горчиви карамелени горчивини. На небцето остава лигав отпечатък, а във финалът горчивината се засилва. 

За мен единстеният недостатък е, че бирата е твърде сладка - ако беше направена със кленов сироп предполагам нямаше да се смущавам, но все пак не искам да се разболея от захарна болест пиейки бира. Трудно долових характерните кафе нотки в самият вкус. 


От мен наздраве и до следващия път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар