неделя, 28 декември 2014 г.

Delirium La Mère Noël – за честита Коледа



Здравейте, Коледа вече официално мина, но сега сядам на компютъра да ви честитя.  Пожелавам на всички ви да сте живи и здрави, много поводи за наздравици и разбира се много и хубава бира.

Вече няколко пъти споменах, че коледните бири на Delirium са ми сред любимите. След като вече писах на Christmas, сега ви представям La Mère Noël. Противно на очакваното (вижте етикета) това не е бирата на Снежанка. Първо не ми се вярва тя де е бивша Мис Лапландия, а второ тя надали е секс маниак (тук нямаме налична информация за живота на личността Снежанка). Провокативният етикет е бонус точки за мъжката част и да ви кажа, силата на този Belgian Strong Ale е точно като за мъже.  Повечето дами няма да харесат, а тези които я харесват, вероятно имат много щастливи мъже. 
 
La Mère Noël има дълготрайна дебела пяна на доста пухкави балончета. Ако трябва да ползвам метафора, то пяната е като снежна шапка. Цветът е плътен и с цвят на леко разбит жълтък. Мирисът е силен и плътен. Усеща се мая и слаб алкохолен спирт. В интерес на истината мириса е повече като Triple бира.  Вкусът е доста силен, плътен и горчив. В началото е по-силен, в средата се усеща малко спирт, а в края има силен горчив и сладък вкус.

Определено харесвам силата на тази бира. Ако трябва да я сравня с жена, то момичето от етикета е точно такава като темперамент.

 
От мен наздраве и до следващия път.


Няма коментари:

Публикуване на коментар